Terug naar overzicht

Het Lange Wachten

Tekenaar(s)
Dagmar Verfaille
Scenarist(en)
Dagmar Verfaille
Uitgeverij
Lijnwerk
Verschijningsdatum

Dagmar Verfaillie is in het dagelijks leven een internationaal vermaarde tattoo-artist. Door de verplichte coronasluiting pikte hij een tien jaar oud project voor een stripverhaal op waarmee hij nu in de stripwereld debuteert. Het is gebaseerd op eigen ervaringen.

"Een bezoek aan opa krijgt voor het hoofdpersonage een onverwachtse wending wanneer hij haar openhartig en met zekere weemoed het verhaal van zijn grote, verloren liefde toevertrouwd. Ze kan het maar niet loslaten en komt in die zoektocht vooraf zichzelf tegen...

Het was ook op zo’n moment dat mijn grootvader mij een soortgelijk verhaal deed. Dat is mij altijd bijgebleven en werd nu de basis van mijn graphic novel. Ook de leefwereld van de hoofdpersonages is geïnspireerd op de omgeving die ik ken: het huis waarin ik ben opgegroeid in Beveren, de markt van Ardooie, het oud kerkhof en café Sint-Georges in Roeselare.

Wat kom ik hier graag. Ver weg van alle drukte. Hier zou ik wel kunnen wonen. De reigers, de waterjuffers, het zachte, intieme gebabbel. Het ritmische golven van het water dat tegen de oever klotst als er een boot passeert. Dit is de zaligste plek op aarde.

Een zacht poëtisch verhaal over hoe kleine dingen soms je leven een heel nieuwe wending kunnen geven. Wanneer opa in het ziekenhuis haar het verhaal van een grote onbereikbare liefde vertelt, kan ze aan niets anders meer denken. Wat als alles anders was gelopen? Wie is Marie-José Lagrange?"

Reeks
Het Lange Wachten
Pagina's
88
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 24,95
Terug naar overzicht