Terug naar overzicht

Het Epos van de Vrijmetselaars 2: De Bouwers

Tekenaar(s)
Olivier Pâques
Scenarist(en)
Jean-Christophe Camus
Didier Convard
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Elk album in deze reeks van bedenker en scenarist Didier Convard is een compleet verhaal, telkens getekend door een andere tekenaar. Deel 2 is mee geschreven door Jean-Christophe Camus en is getekend door Olivier Pâques (Lois).

Complottheorieën zijn van alle tijden. Daarbij horen soms geheime genootschappen met eigen rituelen en wederzijdse hand- en spandiensten aan de top. Een van die eeuwenoude genootschappen is de vrijmetselaarsloge. De Franse scenarist Didier Convard is zelf een vrijmetselaar en hij schreef al vele strips en boeken over allerlei al dan niet gefantaseerde geheimen uit de geschiedenis waarbij De Geheime Driehoek zijn grootste hit blijft. In het vierdelige Het Epos van de Vrijmetselaars verweeft hij de geschiedenis van de loge met historische avonturen. 

Het epos start tien eeuwen voor Christus bij koning David en de bouw van de tempel van Salomo, die een grote symbolische waarde betekent voor de loge, door Davids zoon Salomo. Deel 2 speelt zich af in het jaar 1187, de periode van de kruistochten, met een focus op bouwmeesters die de abdij van Westminster en de kathedraal van Keulen mogelijk maakten. 

Reeks
Het Epos van de Vrijmetselaars
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal, deel 2 van vierdelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95
Terug naar overzicht