Groot Utrechts Monsterboek

Tekenaar(s)
diverse auteurs - Inktpot
Scenarist(en)
diverse auteurs - Inktpot
Uitgeverij
De Inktpot
Verschijningsdatum

"Groot Utrechts Monsterboek verschijnt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Stichting De Inktpot. In november 2003 verscheen het eerste nummer van Beeldblad De Inktpot. Het blad was een podium voor strips en ander vrij werk van Utrechtse tekenaars. Na veertien nummers van het blad gingen de tekenaars van De Inktpot zich toeleggen op de uitgave van boeken.

In de loop der jaren ontstond een min of meer hecht gezelschap, dat in wisselende samenstellingen stripboeken en tentoonstellingen maakt. Kern van de uitgaven is dat de onderwerpen Utrechts zijn en aansluiten bij wat actueel is in de stad — en soms de provincie — en dat ze gemaakt worden door meerdere Utrechtse tekenaars samen.

Om de twintigste verjaardag van De Inktpot te vieren, verschijnt het Groot Utrechts Monsterboek. Met korte en iets langere stripverhalen, paginagrote tekeningen en geïllustreerde verhalen over monsters en de precieze locaties in de stad waar ze te vinden zijn. Bekende monsters, maar ook tot nog toe onbekende, historische en eigentijdse, ‘echte’ en overdrachtelijke. Monsters uit Utrechtse volksverhalen, zoals de basilisk in de Oudegracht, komen aan bod, net als het draakje dat middeleeuwse handschriften uit Utrecht kenmerkt. 

Het tekenwerk is van een kleine veertig tekenaars, sommigen tekenen al jaren voor uitgaven van De Inktpot, anderen dragen nu voor het eerst bij. Onder deze laatsten bevindt zich zelfs de winnaar van een Nobelprijs.

Rob van Scheers schreef het voorwoord."

Reeks
Groot Utrechts Monsterboek
Pagina's
192
Uitvoering
Hardcover
Extra
complete verhalen en illustraties
Prijs
€ 18,50