Godfried 1: De Heer van Bouillon

Tekenaar(s)
Théo Dubois d'Enghien
Scenarist(en)
Rudi Miel
Uitgeverij
Anspach
Verschijningsdatum

Anspach kiest graag voor strips waarin een brokje Belgische geschiedenis of historische Belgische personages centraal staan. Nog voor er sprake was van België zette Godfried van Bouillon (circa 1058-1100) zijn stempel op de vaderlandse geschiedenis. Deze nieuwe stripreeks gaat terug tot de oorsprong van Godfrieds betrokkenheid bij de kruistocht om het Heilige Graf, het graf van Christus, in Jeruzalem te redden.

Elk album bevat een compleet verhaal en vertelt in opeenvolgende hoofdstukken per album over diens verdere leven. Achterin staat een historisch dossier met extra illustraties van tekenaar Théo Dubois d’Enghien. Het is zijn eerste strip in het Nederlands. Scenarist Rudi Miel (De Avonturen van Charlotte, De Oneven Orde, Libertalia, Buonaparte) heeft bij Anspach al het door Baudouin Deville getekende De Haan 1933 geschreven. Dat album vertelt over de maanden die Albert Einstein in 1933 in België doorbracht, toen hij werd opgejaagd door de nazi's. 

De inhoud van Godfried deel 1: "Clermont, 1095. Paus Urbanus II roept op tot een heilige oorlog om Jeruzalem en het graf van Christus te bevrijden uit de handen van de ongelovigen. Godfried van Bouillon wordt benaderd om een sleutelrol te spelen in de kruistocht. De heer van Bouillon is een leider, een natuurkracht, bedreven in de strijd, het hof gemaakt door de beste partijen in het hertogdom Neder-Lotharingen, waaronder de mooie en vrome Clotilde, en lijkt daardoor geknipt voor deze taak."

Reeks
Godfried
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
met dossier
Prijs
€ 15,00