Go West Young Man

Tekenaar(s)
Dominique Bertail
Michel Blanc-Dumont
Benjamin Blasco-Martinez
François Boucq
Steve Cuzor
Paul Gastine
Eric Hérenguel
Hugues Labiano
Enrico Marini
Ralph Meyer
Félix Meynet
Patrick Prugne
Christian Rossi
Michel Rouge
Olivier TaDuc
Ronan Toulhoat
Scenarist(en)
Tiburce Oger
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

De allerbeste en bekendste westerntekenaars bundelen de krachten voor deze unieke verzameling verhalen! Bewonder het getalenteerde werk van Dominique Bertail (Mondo Reverso), Michel Blanc-Dumont (De Jonge Jaren van Blueberry), Benjamin Blasco-Martinez (Catamount), François Boucq (Bouncer), Steve Cuzor (O'Boys, Een Ster van Zwart Katoen), Paul Gastine (Tot de Laatste), Eric Hérenguel (Zilveren Maan boven Providence), Hugues Labiano (De Ster van de Woestijn), Enrico Marini (De Ster van de Woestijn), Ralph Meyer (Undertaker), Félix Meynet (Savage), Patrick Prugne (Canoë Bay), Christian Rossi (Jim Cutlass), Michel Rouge (Comanche, Marshal Blueberry, Gunfighter), Olivier TaDuc (Chinaman) en Ronan Toulhoat (Ira Dei) op scenario van Tiburce Oger. Dat levert veertien korte verhalen op, met een oud zakhorloge als rode draad, die samen een indruk geven van de verovering van de Far West.

Alle verhalen worden momenteel voorgepubliceerd in Eppo. Van dit album verschijnen drie edities: de softcover (116 pagina's, 11,95 euro) in september, de hardcover in juni (116 pagina's, 24,95 euro) en een editie op groot formaat (124 pagina's met prent, 49,95 euro), volledig in kleur met acht bonuspagina's met allerlei personagestudies, eveneens in juni. De drie albums hebben elk een andere cover waarvan de coverillustraties voor de softcover en hardcover door Enrico Marini zijn getekend. De cover van de luxe is het werk van Paul Gastine (Tot de Laatste) die ook de proloog en epiloog tekende. De drie covertekeningen staan ook nog bij de bonuspagina's van de gelimiteerde luxe (die je best vooruitbestelt).

Scenarist Tiburce Oger, die met Het Pad van de Schimmen, Buffalo Runner en Ghost Kid zelf een aantal straffe westerns op zijn naam heeft, werkt inmiddels aan een tweede album dat hij zelf zal tekenen. In die bundel korte verhalen zal de verovering van de Far West vanuit indiaans standpunt verteld worden.

"Go West Young Man vertelt in veertien verhalen de verovering van de Far West, van 1763 tot 1938. Van conflicten over grote meren tot de woestijn van Mexico volgen de lotgevallen elkaar op. Trappers en pioniers, indianenstammen, desperado’s en prostituees zullen vechten en overleven op grote vlakten, in boomtowns en tijdens oneindige oorlogen. Hoewel de grote thema’s in dit album in de schijnwerpers staan, komt ook de duistere kant van mensen, die met een bittere smaak de Amerikaanse droom voorstellen, naar voren. Racisme, indianengenocide, de situatie van vrouwen, oorlogen en ellende. Go West Young Man is een hommage aan de western, maar ook een scherpzinnig eerbetoon."

Reeks
Go West Young Man
Collectie
Collectie Bamboe
Pagina's
116 (softcover en hardcover) • 124 (luxe)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
complete verhalen
Prijs
softcover
€ 11,95
hardcover
€ 24,95
luxe met prent en bonuspagina's (400 exemplaren)
€ 49,95