Gentlemind 1

Tekenaar(s)
Antonio Lapone
Scenarist(en)
Juan Díaz Canales
Teresa Valero
Uitgeverij
Uitgeverij HUM!
Verschijningsdatum

Gentlemind verscheen als tweeluik in 2020 en 2022 bij Dargaud in het Frans. Het stijlvol getekende stripverhaal wordt gelukkig door Uitgeverij HUM! opgepikt voor een verdiende vertaling. In mei wordt deel 2 verwacht, tegelijk zal een kartonnen schuifdoos beschikbaar zijn om beide delen in op te bergen. De lege schuifdoos kost 14,95 euro.

De in België wonenden Italiaan Antonio Lapone is een illustratieve klasbak die in de klare lijn tekent. Hij komt uit de reclamesector die vooral inspiratie vond bij Yves Chaland nadat hij diens albums van Freddy Lombard ontdekte. Na enkele portfolio's en andere onvertaalde albums is dit zijn eerste album in het Nederlands. Zijn Spaanse scenaristen zijn ook goed volk. Juan Díaz Canales is de scenarist van Blacksad en de nieuwe avonturen van Corto Maltese. Hij schreef voor Jose Luis Munuera ook het tweeluik Fraternity. Teresa Valero kennen we nog van het reeksje Tovenarij, getekend door Juanjo Guarnido (Blacksad, Het Goud van de Zwendelaar). Bij Lauwert Uitgeverij wordt haar solostrip Contrapaso in vertaling verwacht.

Een voorstelling van Gentlemind: New York, 1940. Navit, een jonge, berooide kunstenaar, erft een charmante, ietwat verouderd tijdschrift, Gentlemind. Als pittige, intelligente en gedurfde vrouw neemt zij de waanzinnige uitdaging aan om er een modern tijdschrift van te maken. Achtervolgd door de herinnering aan haar minnaar die aan het front in Europa verdween, moet zij de realiteit onder ogen zien van een Amerikaanse samenleving die zich midden in een gouden eeuw bevindt, maar resoluut macho is... Een diep ontroerend verslag, verteld over drie decennia, van de Amerikaanse droom voor vrouwen!"

Reeks
Gentlemind
Deel
1
Pagina's
80
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 19,95