Geheim Agent G. Ruwel: De Zaak Roodbast

Tekenaar(s)
Michiel van de Vijver
Scenarist(en)
Tineke Honingh
Michiel van de Vijver
Uitgeverij
Plan A Uitgevers
Verschijningsdatum

Intussen bestaat de voor kinderen bestemde collectie Kijk en Lees van Plan A Uitgevers meer dan tien jaar. Deze op verschillende AVI-niveaus uitgedokterde collectie werd in het leven geroepen door de Nederlandse stripmakers Michiel van de Vijver en Gerben Valkema. Het bracht al erg geslaagde albums voort in de reeksen Joep, Kik, Bruno de Bever, Bennies Bijbaan, Mijn Vriend Grompf en Geheim Agent G. Ruwel. Van deze laatste verschijnt een nieuw album, maar geen klassiek stripverhaal zoals tevoren.

De Zaak Roodbast is een 144 pagina's tellend hardcoveralbum van 17,50 euro waarin met heel veel tekeningen geïllustreerde tekst is afgewisseld met korte stripjes. Michiel van de Vijver schreef het samen met kinderboekenschrijfster Tineke Honingh en tekent het ook helemaal. Hij noemt het zelf een "beeldboek" en het leest als een lang avonturenverhaal van de allerbeste agent van de Geheime Monster Dienst: geheim agent G. Ruwel. De strip is bekend uit het tijdschrift van Dolfje Weerwolfje naar figuren van de Nederlandse successchrijver Paul van Loon.

De Zaak Roodbast is op leesniveau AVI M6 voor lezers vanaf ongeveer negen jaar. De korte inhoud: "Het slimme monster G. Ruwel is de beste geheim agent van de Geheime Monster Dienst. Hij is zó goed, dat hij zijn duizendste zaak mag oplossen. Maar dit blijkt de moeilijkste geheime missie uit de monstergeschiedenis: de zaak Roodbast. Gruwel kan niet voorkomen dat er een gevaarlijk monster wordt gevangen door menswezens. Een regelrechte ramp. Is de monsterwereld ontdekt?"

Reeks
Geheim Agent G. Ruwel
Collectie
Kijk en Lees
Pagina's
144
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal, geïllustreerde tekst met strip
Prijs
€ 17,50