G. Raf Zerk: Corona Blues

Tekenaar(s)
Marc Hardy
Scenarist(en)
Marc Hardy
Uitgeverij
Arcadia
Verschijningsdatum

"Net zoals iedereen werd Marc Hardy de voorbije twee jaar dagelijks geconfronteerd met de nieuwsgeving, opnievorming en gevolgen van het coronavirus op onze samenleving, op zichzelf en zijn geliefden. Net zoals iedereen, probeerde hij dit maatschappelijk drama op zijn eigen manier een plaats te geven, een poging om als het ware covid uit te drijven... En hoe kan een auteur, een striptekenaar, dit beter doen door zijn gevoelens en gedachten hierover op papier neer te zetten en meer zelfs, door deze tekeningen drie maanden lang op zijn Facebookpagina te delen met zijn volgers. Corona Blues is dus niet zo maar een album van G. Raf Zerk, het is zowel een impressie over drie maanden uit de pandemie, als een avontuur van Facebookvriendschappen.

In dit atypische G. Raf Zerk-album moet de grafelver met de bruine pet en het grote reukorgaan de hoofdrol delen met de twijfelachtige Covid-19, die als een rode draad doorheen het album loopt, of eerder sluipt. 64 pagina’s lang vinden we G. Raf Zerk terug in zijn vertrouwde habitat, het kerkhof, waar zowel levenden als doden elkaar kruisen en waar de dood als de dood blijkt te zijn voor de Covid-19...

Marc Hardy is al meer dan twintig jaar een van de vaste waarden bij vzw Arcadia. Het begon in 2000 met Gordh, het eerste deel uit de reeks Arkel, rond de lotgevallen van de gelijknamige leidsengel. In 2013 mochten we met Youkaïdi kennismaken met De Libellenpatroelje, en in 2022 verwelkomen we de sympathieke grafdelver, G. Raf Zerk, zonder meer de meest succesvolle serie van de Luikse auteur, die een groot deel van zijn carrière samenwerkte met de inmiddels betreurde Raoul Cauvin, gekend van De Blauwbloezen, Cupido, Agent 212 en andere reeksen. Dit album bevat ook enkele hommagecartoons aan Cauvin."

Reeks
G. Raf Zerk
Deel
Arcadia Archief 61
Collectie
Arcadia Archief
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
Extra
cartoons en gags
Prijs
hardcover (450 gesigneerde exemplaren)
€ 24,95
luxe met 2 gesigneerde prenten in doos (50 gesigneerde exemplaren)
€ 48,00