Terug naar overzicht

Folchard 1: De Drenkeling

Tekenaar(s)
Johan Neefjes
Scenarist(en)
Marc de Lobie
Uitgeverij
Syndikaat
Verschijningsdatum

"Folchard is een driedelige miniserie over een elfjarige Vikingjongen die aanspoelt op de kust van Zeeland. Hij wordt gevonden door monniken en meegenomen naar het klooster, waar hij christelijk wordt opgevoed. Zodra hij groot genoeg is, treedt hij als soldaat in dienst bij graaf Eggehard. Deze laatste is belast met de kustverdediging van het Frankische rijk in naam van koning Lotharius. Een paar jaar eerder werd de belangrijke handelsnederzetting Dorestad geplunderd door de Vikingen en sindsdien zijn de Franken erg op hun hoede. Op een dag landen er twee schepen op de kust. Folchard is inmiddels 15 en is getuige van de ontmoeting tussen Vikingen en Franken...

Tekenaar Johan Neefjes is een enorme liefhebber van de Japanse cultuur en spendeert zoveel mogelijk tijd in dat land. In het dagelijks leven is hij storyboardtekenaar, visualiser en illustrator bij het in Amsterdam gevestigde Roughmen. Zijn eerste boek (RunRun) verscheen in 2017 bij de toen net opgerichte manga-uitgeverij Hanabi. Zijn tweede boek (Yurei) sloot meer aan bij het Europese strippubliek.

Scenarist Marc de Lobie is uitgever, bedenkt cartoons voor Evert Kwok, schrijft verhalen en is betrokken als adviseur bij diverse historische stripprojecten. Daarnaast is hij volop actief bij diverse initiatieven, waaronder het organiseren van stripbeurzen en de Dutch Manga Award. Hij is zijn hele leven al met strips bezig."

Reeks
Folchard
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
€ 19,95
Terug naar overzicht