Een Avontuur van Anton en Bril: Het Olie Monopolie (heruitgave)

Tekenaar(s)
Frans Le Roux
Scenarist(en)
Frans Le Roux
Uitgeverij
Reboot Comics
Verschijningsdatum

Dit album verscheen in 2018 al eens bij Shop-fleroux.nl in eigen beheer als hardcoverabum in een bescheiden oplage waarvan het restantje begin 2021 via distributie in stripwinkels verzeilde. Deze heruitgave met nieuwe cover krijgt nu onderdak bij het nieuwe Reboot Comics.

"Frans Le Roux tekende het Het Olie Monopolie veertig jaar geleden  in opdracht van het stripblad Eppo. De opzet was om een spannend avontuur met veel humor te maken voor de jeugd vanaf een jaar of negen en volgens de traditie van Kuifje- en Robbedoes-verhalen. Helaas werd de strip nooit gepubliceerd en lag het jaren in de kast om in 2018 door Frans zelf in een kleine oplage te worden gepubliceerd. Anno 2022 brengt Reboot Comics dit verhaal nogmaals uit om het brede publiek ook mee te laten lachen. Frans Le Roux heeft voor deze aangelegenheid een nieuwe cover getekend! Tevens denkt hij na veertig jaar er ver na om een tweede deel te maken!

Het is 1980 en de olieprijzen zijn weer eens gigantisch gestegen. De schurken Benito Banzani en zijn compagnon Bill Badbone zijn eigenaars van een kleine oliebron. Ze hebben een ingenieus plan bedacht om de olievoorraad van de hele wereld in handen te krijgen. Maar daarbij hebben zij geen rekening gehouden met onze helden Anton en Bril. De twee komen bij toeval achter de snode plannen van de schurken en doen er alles aan om hen dwars te zitten. Vooral de capriolen en acties van Anton brengen beide helden in bizarre situaties die niet altijd even goed aflopen!"

Reeks
Een Avontuur van Anton en Bril
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
Extra
compleet verhaal, heruitgave met nieuwe cover
Prijs
met boekenlegger
€ 9,95