Druuna - Het Begin 1: Hoop

Tekenaar(s)
Eon
Scenarist(en)
Alessio Schreiner
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Dark Dragon Books, die de erotische post-apocalyptische reeks van Paolo Eleuteri Serpieri Druuna opnieuw heeft uitgegeven in gebundelde uitgaven met een gloednieuw nulnummer erbij, vertaalt nu ook de prequeltrilogie die begin dit jaar in het Frans is gestart. Deze cyclus speelt zich af vóór de gebeurtenissen in de al verschenen delen. Ook worden de drie albums van deze prequelcyclus niet langer geschreven en getekend door Serpieri zelf, maar door twee landgenoten van hem. Het Italiaanse duo Eon en Alessio Schreiner staan in voor respectievelijk de tekeningen en het verhaal, met de volle zegen van de inmiddels 78-jarige Serpieri.

In maart 2022 verscheen van tekenaar Eon een eerste album in het Nederlands bij Daedalus, de start van de historische reeks Karolus Magnus - De Barbarenkeizer. Schreiner schrijft al sinds 1999, te beginnen met korte erotische verhalen voor tekenaars als Giuseppe Manunta en Giovanna Casotto. Na een lange pauze legde hij zich toe op scenario's voor tv. In 2016 keerde hij terug naar de strip- en literaire wereld. In 2021 publiceerde hij zijn eerste roman.

In Druuna verwoestte een virus op een dag de hele wereld waarbij alle mannen door een virus transformeerden in vreselijke, bloeddorstige mutanten. Eon en Schreiner vertellen over de periode vóór die verschrikkelijke dag, maar dat was ook al een tijd vol verdrukking. In die wereld vinden we de knappe en sensuele Druuna terug. Ze probeert te overleven in een gedoemde wereld met nog een sprankeltje hoop.

Reeks
Druuna
Deel
1
Pagina's
64 (hardcover) • 96 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
erotiek
sciencefiction
thriller
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
hardcover
€ 24,95
luxe met andere cover en dossier
€ 49,95