De Wereld volgens Dirk en Desiree 1

Tekenaar(s)
Hein de Kort
Scenarist(en)
Hein de Kort
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Bij Sherpa verschijnen al langer albums met het werk van Hein de Kort. Met dit eerste deel bundelt de uitgeverij nu ook gags van Dirk en Desiree die tussen 1990 en 2015 liep. Een speciale uitgave, want het bevat niet eerder in album verschenen grappen, het begin van meer...

"Ere wie ere toekomt: Hein de Kort, Neerlands beroemdste criticaster-in-woord-en-beeld is liever lui dan moe en golft liever dan dat hij lui is. Toch schrijft en tekent hij vrijwel dagelijks. Hoe hij het voor elkaar krijgt, hoe hij het ook doet, over het resultaat kunnen we kort zijn. Hein de Kort krijgt altijd en overal de lezers aan zijn kant. Het geheim van zijn werk: genialiteit schuilt in eenvoud in visie.

Dat geldt ook voor deze eerste dikke bloemlezing, De Wereld volgens Dirk en Desiree, een zeldzaam hoogtepunt in het œuvre van de Kort. Een voorlopig hoogtepunt ook, want er zullen er nog vele volgen. Deze speciale eerste editie bevat uitsluitend nooit eerder in album- of boekvorm gepubliceerde Dirk en Desirees.

Elke pagina is meedogenloos raak, van Rothond en Democratie tot Heftige kunst, van Burensex en Kinderleed tot Asiel en Zomerdames. Wie zich daarvan wil overtuigen, kan zich tegelijk verlustigen aan de deformerende invloed van de eigentijdse samenleving in al haar facetten. En, het zij maar meteen gezegd, de dagelijkse belevenissen — als dat het juiste woord is — van Dirk en Desiree kenmerken zich door louter hoogte- en dieptepunten. Als dat geen aanbeveling is!"

Reeks
De Wereld volgens Dirk en Desiree
Deel
1
Pagina's
80
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
gags
Prijs
€ 19,95