De Wapenbroeders van de Bevrijding 1-2-3 (collector pack)

1. Generaal Leclerc - 2. Pierre Messmer - 3. Jean Moulin

Tekenaar(s)
Frédéric Blier
Philippe Tarral
Marko
Iñaki Holgado
Scenarist(en)
Jean-Yves Le Naour
Catherine Valenti
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

De eerste drie delen van de historische reeks over Franse verzetsmannen als pakket met sleeve.

Deel 1, Generaal Leclerc, door Frédéric Blier en Jean-Yves Le Naour: "Eind 1940 was kolonel Philippe Leclerc gestationeerd in Tsjaad. Hij besluit de Libische oase Koufra op meer dan 1500 km aan te vallen. De missie lijkt vreemd, want hij moet de Sahara oversteken, een zandvlakte waarin de auto’s wegzinken en daarna komt de Hamada, kale rotsen waaraan men blootgesteld wordt aan de geselende wind. En dat zonder wegen, zonder kaarten, en zonder waterpunten. Met 400 man en 56 voertuigen zal Leclerc het onmogelijke proberen om het onneembaar geachte Italiaanse bastion te veroveren."

Deel 2, Pierre Messmer, door Philippe Tarral en Catherine Valenti: "Op 17 juni 1940, wanneer het Franse leger verslagen is door de Wehrmacht, houdt maarschalk Pétain, zijn overgavetoespraak en vraagt hij de Fransen te stoppen met vechten en een pact met de vijand te sluiten. De twee jonge onderofficieren Pierre Messmer en Jean Simon ervaren dit als ondraaglijk verraad aan de Franse natie. Deze mannen zullen respectievelijk premier en legergeneraal worden. Zij moeten nu de keuze maken: verlaten ze hun kameraden om zich aan te sluiten bij de Gaulle in Londen, of kiezen ze voor Vichy?"

Deel 3, Jean Moulin, door Marko, Iñaki Holgado en Jean-Yves Le Naour: "Wanneer de geallieerden in november 1942 landen in Noord-Afrika, steunen ze generaal Giraud om de plannen van generaal de Gaulle te dwarsbomen. Maar de man die op 18 juni 1940 opriep om de strijd van Frankrijk voort te zetten, is niet het type om zich zomaar uit de politieke arena te laten schuiven. In het bezette Frankrijk doet Jean Moulin zijn uiterste best om alle verzetsbewegingen op één lijn te krijgen. Dat is op zich al moeilijk genoeg, maar om ze dan ook nog te laten samenwerken met de leiders van alle politieke partijen... dat lijkt haast onmogelijk. Toch vraagt de Gaulle aan Jean Moulin om naar Londen te komen en een Conseil National de la Résistance op te richten, een Nationale Verzetsraad."

Reeks
De Wapenbroeders van de Bevrijding
Deel
1-2-3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
drama
geschiedenis
oorlog
Extra
complete verhalen
Prijs
pakket met sleeve
€ 32,95