Terug naar overzicht

De Vleesvrije Stad in 10 Jaar

Tekenaar(s)
diverse auteurs - De Vleesvrije Stad
Scenarist(en)
diverse auteurs - De Vleesvrije Stad
Uitgeverij
Het Huis van Betekenis
Verschijningsdatum

"Tegendraadse en hoopvolle graphic novel over hoe Nederland stopt met vleeseten en de dierenindustrie. Dit boek draait om de vraag hoe we in de toekomst met andere dieren willen omgaan.

Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dierenindustrie. Met dit visioen voor ogen maakte een collectief van tekenaars en schrijvers een serie beeld­verhalen met vele hoofdrolspelers. Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo.

Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actievoerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen. Kunnen we vervolgens betere relaties opbouwen — met andere dieren, met de aarde en met onszelf?

In het slotverhaal ontmoeten we de bejaarde Greta Thunberg en haar kater Sjors. Hoe vergaat het hun in 2084? De makers: Leyla Ali, Merel Barends, Jolanda van Benthem, B. Carrot, Mina Etemad, Farhad Foroutanian, Aetzel Griffioen, Albert Hennipman, Eva Hilhorst, Frans-Willem Korsten, Nina Mathijsen, Bob Mollema, Gus Moystad, Mark Schalken, Hedy Tjin, Typex en Timon Vader."

Reeks
De Vleesvrije Stad
Pagina's
96
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
divers
Extra
korte verhalen
Prijs
€ 22,50
Terug naar overzicht