De Schorpioen 14: Het Godengraf

Tekenaar(s)
Luigi Critone
Scenarist(en)
Stephen Desberg
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

In 2020 verscheen het eerste album van De Schorpioen door tekenaar Luigi Critone, deel 13 in de reeks. Critone nam de reeks toen over van Enrico Marini. Inmiddels is Critones tweede album klaar. De Schorpioen wordt nog steeds geschreven door Stephen Desberg

"De Schorpioen zet zijn zoektocht naar het graf van Achnaton verder. In Caïro heeft de Schorpioen Mejaï gevonden. Maar zij heeft hem verboden zich te bemoeien met haar leven en dat van hun kind... dat verdwenen schijnt te zijn. Aan boord van een feloek die de Nijl afvaart, wil de Schorpioen de waarheid achterhalen, maar hij heeft geld nodig. Dus keert hij terug in dienst van de Sabbatiaanse, een zeer gevaarlijke vrouw die de mysteries van het verleden kan ontrafelen. Zij volgt het spoor van de mysterieuze farao Achnaton, de uitvinder van de ene God. Ze is ervan overtuigd dat ze door het vinden van zijn tombe een link kan leggen tussen zijn hogepriester Tamose, Mozes uit de Bijbel en de uittocht naar Palestina. De uittocht die nu door zowel de joden, moslims als christenen in het Westen wordt opgeëist. Maar de zoektocht gaat mis. Gewapende mannen vallen hen aan. De schat in Achnatons graftombe lokt hebzucht uit, en vooral bij de machtige Al-Kabir, de meester van de Mejaï."

Naast deze hoofdreeks zullen er ook nog door Marini getekende én geschreven verhalen verschijnen. Het Zwaard van Toledo wordt het eerste verhaal dat volledig van zijn hand is. Tijdens een pauze aan het uitwerken van het slot van zijn tweeluik Noir Burlesque begon hij in april 2022 met het schrijven van zijn eerste solo-Schorpioen. Naar eigen zeggen wordt het een buitenreeksalbum op een ander formaat, een ander aantal pagina's en met dezelfde held. Hij zal zich meer verdiepen in de oorsprong van het personage. Dat album moet je nog niet meteen verwachten. Hij heeft nog andere projecten lopen, waaronder het vervolg op De Adelaars van Rome.

Reeks
De Schorpioen
Deel
14
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Prijs
€ 9,99