De Romeinen 1: De Bataafse Opstand (herdruk)

Tekenaar(s)
Tim Artz
Scenarist(en)
Kristof Berte
Uitgeverij
Uitgeverij L / Syndikaat
Verschijningsdatum

Herdruk van het in 2023 verschenen album.

De Romeinen is een komische, historische strip door Nederlander Tim Artz en Vlaming Kristof Berte. Artz kennen we van zijn prima werk voor de (her)uitgave van oude Tom Poes-verhalen waarvoor hij nieuwe covers tekent voor Uitgeverij Cliché en waarvoor hij zelf ook nieuwe verhalen tekent. Hij is ook een tekenaar voor Donald Duck/Disney. Berte timmert gestadig verder aan de weg als scenarist. Zijn eerste stripreeksje, Lise op Monstereiland, tekende hij nog zelf. Sindsdien liet hij zich opmerken door De Bergenvaarders, getekend door Joey Potargent, en inmiddels werkt hij ook mee aan de bekende reeks Jommeke als scenarist.

De Romeinen is de allereerste co-productie tussen Uitgeverij L en initiatiefnemer Syndikaat, bestierd door Marc de Lobie, die zich sinds een paar jaar met nadruk toelegt op strips met een educatief-historische inslag. Het album van 56 pagina's is verrijkt met een achtergrond- en historisch dossier.

Het verhaal: "In het land van de Bataven broeit een opstand. Drie Romeinse legionairs moeten de leider van de opstandelingen vergiftigen om het verzet de kop in te drukken. Zo’n geheime missie vereist moed, kracht en scherpzinnigheid. Eigenschappen die onze helden helaas niet bezitten..."

Reeks
De Romeinen
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,95