De Nieuwe Avonturen van Bruce J. Hawker 1: Het Oog van het Moeras

Tekenaar(s)
Carlos Puerta
Scenarist(en)
Christophe Bec
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

In 2021 lieten we je al weten dat dit Christophe Bec een gloednieuw verhaal van de maritieme reeks Bruce J. Hawker van William Vance schrijft voor de Spaanse tekenaar Carlos Puerta. Bruce komt terug bij Le Lombard met vooreerst een gloednieuw tweeluik waarin de Britse held de Atlantische Oceaan oversteekt. De albums onder de reeksnaam De Nieuwe Avonturen van Bruce J. Hawker verschijnen in softcover en hardcover en tellen 64 pagina's.

"Bruce J. Hawker is terug en voert het bevel over de Lark. Maar het gonst van de geruchten: het zeilschip zou vervloekt zijn, of is het de kapitein? Die laatste probeert in elk geval niets te ontkennen en eist van zijn mannen dat ze hem volgen tot in de diepste diepte van de hel. Wanneer de uitkijk van de Lark het zeil ziet van een orde die vijf eeuwen geleden is verdwenen, rijst de vraag of het toch niet de duivel is die aan het roer staat..."

Bec is ook al de scenarist van nieuwe avonturen avontuur van Bob Morane (eveneens ooit getekend door Vance) waarvan de vertalingen bij Daedalus verschijnen. Hij ontfermt zich als tekenaar en co-scenarist met Valérie Mangin ook over Thorgal voor een toekomstig one-shot in de spin-offreeks Thorgal Saga. Bec is verder de scenarist van reeksen als Bunker, Carthago, Duisternis, Olympus Mons, Prometheus, Sarah en Vasten.

Van tekenaar Puerta vertaalde uitgeverij Prestige de one-shots Het Huis in Pollack Street en Niemandsland. Hij is ook de tekenaar van de bij Dupuis verschenen luchtvaarttrilogie De Rode Baron. Een weetje, in 1990 letterde hij enkele Spaanse vertalingen van Henk Kuijpers' Franka.

Ook Vance' andere stripreeks Bruno Brazil maakte een paar jaar geleden een comeback. Diens bestaan wordt nu geleid door de auteurs Philippe Aymond en Laurent-Frédéric Bollée en heeft al drie albums opgeleverd. Vance' succesvolste stripreeks XIII viert in 2024 zijn veertigste verjaardag.

Reeks
De Nieuwe Avonturen van Bruce J. Hawker
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
thriller
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99