Terug naar overzicht

de Kiekeboes 161: Dood Wakker Worden

Tekenaar(s)
Steve Van Bael
Jos Vanspauwen - medewerking
Scenarist(en)
Merho
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Dood Wakker Worden is nog eens een vampierverhaal met Mona, Benny, Vladje en opa Vladimir. In het najaar verschijnt een volgend album, geschreven door Peter Van Gucht en herwerkt door Merho, met adoptiefraude als onderwerp. Beide albums worden getekend door Steve Van Bael, de enig overgebleven tekenaar naast vaste inkter Jos Vanspauwen. In juni verschijnt ook nog een vijfde dubbelalbum in de reeks De Wereld rond met de Kiekeboes met de reisverhalen De Hoofdzaak (deel 66) en Gebroken Zwart (deel 147) waarvoor Merho andermaal in zijn vakantieherinneringen duikt voor een reisdossier met een heleboel werkfoto’s, nooit eerder gepubliceerde schetsen en achtergrondverhalen. Deze keer zal dat voor de Italiaanse locaties Sicilië, Palermo en Toscane zijn.

Zolang Steve ook nog de reeks Nachtwacht tekent, op scenario van Peter Van Gucht, zullen er jaarlijks nog maar twee albums van de Kiekeboes verschijnen, maar vanaf volgend jaar wel allemaal geschreven door Merho die het voortaan liever weer zelf allemaal schrijft. Het DNA van zijn verhalen, de karakteristieke humor, de algemene aanpak en de keuze om nevenpersonages wel of niet te gebruiken, is moeilijk te evenaren door andere scenaristen, ervaarde hij. Dat valt zijn publiek ook meer op dan dat er een andere tekenaar aan het werk was, vertelde Merho ons begin februari.

De inhoud van de Kiekeboes 161: Dood Wakker Worden: "Fanny en haar nieuwe vriend gaan op vakantie in Lapland. De rest van de familie verzeilt, na de diefstal van hun nieuwe keuken, in Roemenië. Daar ontmoeten ze een stel oude bekenden: de vampiers Mona, Benny, Vladje en opa Vladimir. Eindelijk komen ze te weten hoe deze laatste ooit in een rolstoel belandde. Een gebeurtenis die tot op vandaag de dag nazindert en nog een staartje krijgt in Lapland. En wel tijdens de honderdjarige ‘International Vampire Convention’ die plaatsvindt in een spectaculair ijshotel."

Reeks
de Kiekeboes
Deel
161
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,25
Terug naar overzicht