de Kiekeboes 158: Salami

Tekenaar(s)
Dirk Stallaert
Jos Vanspauwen - medewerking
Scenarist(en)
Merho
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

"Als de waarheid op het spel staat, wordt er vaak gelogen", staat er op de cover van het boek Salami van de Antwerpse schrijver Rudy Soetewey te lezen. Merho zag hier brood in voor een bewerking als een verhaal voor de Kiekeboes. En dat krijgen we te lezen als de Kiekeboes 158: Salami waarvoor hij zelf het boek bewerkte. Dit album is getekend door Dirk Stallaert, die terug is als een van de tekenaars van de Kiekeboes.

We vroegen Merho meer uitleg over deze bewerking en of de vernieuwde samenwerking met Dirk Stallaert hem weer bevalt: "Ik kende het werk van Rudy Soetewey al lang. Gewoonlijk schrijft hij klassieke thrillers met een psychologische achtergrond. Salami is een buitenbeentje in zijn œuvre. Toen ik dit hilarische verhaal twee jaar geleden las, was ik meteen verkocht. Dit kon ik perfect herwerken tot een de Kiekeboes. Ik had er hetzelfde gevoel bij zoals eerder met Grof Wild van Pieter Aspe. Alleen was dat een novelle van 120 bladzijden die ik vrij precies wist te volgen. Salami is een boek van meer dan 300 pagina's. Dus moest ik keuzes maken. Maar de auteur is zeer blij met wat hij er reeds van zag. En de hernieuwde samenwerking met Dirk Stallaert was heel prettig en verliep, zoals te verwachten en voorzien, probleemloos."

Tot slot geven we je nog de inhoud van de strip: "Slagerij De Beenhouwer staat wijd en zijd bekend voor zijn artisanale salami. De dochter des huizes, Lara De Beenhouwer, is laborante. Per toeval maakte zij een preparaat met een wel heel bijzondere eigenschap. Als dit mengsel per ongeluk in een van papa's salami's terechtkomt, gaan de poppen aan het dansen. Want er zijn meerdere personen geïnteresseerd in het preparaat. Met de hulp van de Kiekeboes weet Lara de salami op te sporen en in veiligheid te brengen. Maar dan neemt alles plots een andere wending."

Reeks
de Kiekeboes
Deel
158
Gebaseerd op
de roman van Rudy Soetewey
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,25