Terug naar overzicht

De Geschiedenis van het Voetbal

Van het Prille Begin tot Nu

Tekenaar(s)
Tom Bouden
Scenarist(en)
Tom Bouden
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsdatum

In het maandelijks verschijnende stripblad MaxiX liep de voorpublicatie van Tom Boudens stripverhaal De Geschiedenis van het Voetbal. Lezers krijgen exact wat de titel inhoudt: een historisch, leerzaam en ook plezant overzicht van de wereldwijd populaire teamsport, gepropt in een album van 40 pagina's. Tom Bouden komt beslagen op het veld, want hij werkt al jarenlang mee aan de reeks F.C. De Kampioenen.

Het hardcoveralbum verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts, dezelfde uitgeverij die ook al Boudens Suske en Wiske-parodie Het Dertigersdipje publiceerde en die ook het eerste album van #LikeMe uitgeeft, getekend door Michaël Vincent.

"Tweeëntwintig spelers en één bal. Meer is er niet nodig om miljoenen op onze aardbol te begeesteren. Vandaag is voetbal een van de populairste sporten ter wereld, maar het heeft in de loop der tijden vele en vaak bizarre evoluties doorstaan. In het Japanse keizerrijk van weleer stond de discipline in het teken van behendigheid, voor de oude Romeinen was het spel een uitstekende militaire oefening en de Maya’s zagen er een religieus ritueel in. Eén ding staat vast: de mens is al eeuwenlang gefascineerd door deze fantastische sport. Waar komen de scheidsrechters rode en gele kaarten vandaan? Waarom is een voetbal zwart en wit? Hoe is de penalty ontstaan? Kom het te weten in dit leerrijke en uiterst plezierige boek!"

Reeks
De Geschiedenis van het Voetbal
Pagina's
40
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
geschiedenis
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 19,99
Terug naar overzicht