De Duistere Steden: De Terugkeer van Kapitein Nemo

Tekenaar(s)
François Schuiten
Scenarist(en)
Benoît Peeters
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum

François Schuiten is gestopt met het tekenen van strips. De Terugkeer van Kapitein Nemo is dan ook geen strip, noch is het helemaal nieuw werk. Het album is een collectie niet eerder gepubliceerde illustraties rond Jules Verne die Schuiten tekende voor de Franse stad Amiens, waar de Franse romanschrijver heeft gewoond.

Het boek is op te vatten als een geïllustreerd verhaal, zoals De Archivaris. Voor een deel van het verhaal helpt Laurent Durieux, de inkleurder van Schuitens Blake en Mortimer-verhaal De Laatste Farao, maar nog bekender als filmaffiche-illustrator. Het idee van het boek is dat kapitein Nemo in Amiens belandt. Behalve de zwart-witillustraties die Schuiten al had gemaakt, tekende hij ook nog extra illustraties zodat Benoît Peeters, de scenarist van De Duistere Steden, er een coherent verhaal rond kon schrijven.

"De Duistere Steden in de voetsporen van Jules Verne! Een hybride wezen duikt op uit het water. De Nautipus, deels dierlijk wezen, deels onderwatervaartuig, vervoert een man met geheugenverlies. Waar brengt dit kleine vaartuig hem heen, terwijl het langs min of meer bekende plaatsen reist? ‘Kapitein... Ik was kapitein. Ik ben kapitein Nemo...' Door middel van indrukwekkende zwart-wit beelden volg je het wedervaren van de held uit Jules Vernes romans Twintigduizend Mijlen onder Zee en Het Mysterieuze Eiland, voor wie Schuiten en Peeters een nieuwe lotsbestemming creëerden. Dit prachtig vormgegeven boek is een mix van strip, geïllustreerde vertelling en het verhaal van Verne zelf, ooit neergestreken in Amiens. Daar verrijst binnenkort een monumentaal bronzen beeld van de Nautipus... De auteurs van De Duistere Steden brengen een onvergetelijk personage opnieuw tot leven!"

Reeks
De Duistere Steden
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
artbook
Extra
geïllustreerd verhaal
Prijs
€ 29,99