De Avonturen van de 3L pakket

1. De Wijze van Esbjorg - 2. Spoken in de Grot - 3. De Uil Roept Drie Maal - 4. Schipbreukelingen in de Mist - 5. De Vuurproef - 6. Het Geheim van de Rode Rotsen - 7. Signaal in de Nacht - 8. Schatgravers in Bonifacio - Het Is een Loterij

Tekenaar(s)
Tibet
Mittéï
Scenarist(en)
André-Paul Duchâteau
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

Goed nieuws voor nostalgische striplezers. In september geeft BD Must de complete detective- en avonturenreeks De Avonturen van de 3L opnieuw uit in een respectvol jasje. Voor 179 euro kan je dan een pakket kopen met acht albums in hardcover met het korte verhaal Het Is een Loterij als bonus dat er als softcoveralbum bijhoort. De oplage bedraagt 250 genummerde exemplaren met een certificaat bij het pakket. BD Must gaf deze reeks al in 2016 opnieuw uit in het Frans.

De Avonturen van de 3L is een stripreeks over drie scoutsjongens die tussen 1962 en 1967 in het weekblad Kuifje liep. Het was het antwoord op De Beverpatroelje van MiTacq en Jean-Michel Charlier die in het concurrerende weekblad Robbedoes liep. Voor de 3L tekende Tibet, bekend van Rik Ringers en Chick Bill, de personages en Mittéï de decors. Tibets kompaan André-Paul Duchâteau schreef de scenario's. Er verschenen acht lange verhalen van elk 32 pagina's en een kort verhaal. De albums (deel 1-7) verschenen tussen 1966 en 1977 in de collectie Favorietenreeks van Le Lombard. Deel 8 kwam in 1981 nog na in zwart-wit bij uitgeverij Paul Rijperman in de Bunzing-reeks. Niet alleen geeft BD Must voor het eerst alle verhalen uit als een zelfstandige reeks, maar deel 8 komt ook voor het eerst uit in kleur.

Een voorstelling van BD Must: "De stripreeks De Avonturen van de 3L, door Tibet, Mittéï en Duchâteau, is een van de hoogtepunten in de geschiedenis van het weekblad Kuifje. In de jaren 1960 stonden de avonturen van de drie jeugdige scoutsjongens — Leo, de sportieve doener, Lukas, de denker, en Leendert, de mopperende luiaard — in de hoogste regionen van de jaarlijkse opiniepeilingen van het weekblad Kuifje. Tibet, Mittéi en Duchâteau, hetzelfde team van de eerste albums van Rik Ringers, storten een groepje vrienden te midden van politie-intriges, een specialiteit van de grootse scenarist André-Paul Duchâteau."

Reeks
De Avonturen van de 3L
Deel
1-2-3-4-5-6-7-8
Pagina's
32
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
drama
Extra
paket met 8 genummerde hardcoveralbums en een bonusalbum in softcover met certificaat
Prijs
€ 179,00