Cori de Scheepsjongen 1-2-3-4-5 + De Laatste Reis van Pamir (pakket)

1. Onder de Vlag van de Compagnie - 2. De Onoverwinnelijke Armada - Deel 1: De Spionnen van de Koningin - 3. De Onoverwinnelijke Armada - Deel 2: De Zeedraak - 4. De Gedoemde Reis - 5. Dali Capitan

Tekenaar(s)
Bob De Moor
Scenarist(en)
Bob De Moor
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

De complete reeks Cori de Scheepsjongen van Bob De Moor in vijf hardcoveralbums en je krijgt van diezelfde Bob De Moor het 16 pagina's tellend oblongalbum De Laatste Reis van de Pamir in softcover (300 exemplaren) erbij.

"Op het einde van de zestiende eeuw, in de periode van de Spaanse overheersing op zee, neemt de jonge Cori deel aan een Hollandse zeevaartexpeditie naar Indië.Het talent van Bob De Moor spat van elke pagina. Zijn aangeboren gave om zowel de personages als de zeeslagen te tekenen met een doorgedreven documentatielust maakt van dit indrukwekkende maritieme fresco een referentie van het historische beeldverhaal. Het vierde album van Cori, De Gedoemde Reis, ontving in 1988 de prijs voor het beste jeugdalbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême.

De Laatste Reis van de Pamir  Op 21 september 1957 werd de Pamir, een van de laatste lange schepen die de Atlantische Oceaan trainde, overvallen door een storm... de tragedie was nabij! Gepassioneerd door zeilen, publiceerde Bob De Moor een paar weken later, in Kuifje nummer 46 van 1957, een verhaal in twee pagina's over de reis van de Pamir."

Reeks
Cori de Scheepsjongen
Deel
1-2-3-4-5
Pagina's
48 (deel 1) • 64 (deel 2-3-4-5) • 16 (De Reis van Pamir)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
complete verhalen
Prijs
pakket
€ 99,00