Come Together! 1: Een Rode Kaart voor Racisme

Tekenaar(s)
Sandrine Goalec
Scenarist(en)
Joris Chamblain
Uitgeverij
Kennes
Verschijningsdatum

Kennes is de officiële uitgever van strips over en met de Rode Duivels. Come Together! is een nieuwe stripreeks met een sensibiliserend karakter. Hiermee kunnen ook leerkrachten en ouders aan de slag om met hun leerlingen of kinderen discriminatie en bij uitbreiding gevoelens bespreekbaar te maken. Come Together! is ook de naam van de actie van de Royal Belgian FA (de Koninklijke Belgische Voetbalbond) in samenwerking met Voetbal Vlaanderen en de ACFF (Association des Clubs Francophones de Football) die elke vorm van ongelijkheid en discriminatie van de voetbalvelden wil weren.

"Danny, Liam en hun vrienden trainen samen in het kamp van de jonge Rode Duivels. Vandaag gaat alles eraan toe als tijdens een echte finale. Op een beslissend moment, net voor het einde van de wedstrijd, knapt er iets in Danny’s hoofd. Hij kan zich nog net beheersen, maar bijna slingerde hij een racistische belediging naar het hoofd van zijn ploegmaat. De directeur  van de club graaft in Danny’s ziel om uit te zoeken wat er misliep.

Deze collectie wil jongeren helpen om over emoties na te denken. Tekenares Sandrine Goalec, inkleurder Drac en scenarist Joris Chamblain, die al heel wat ervaring hebben met strips voor een jong publiek, riepen deze keer de hulp in van twee experts: Michel Mommaert is klinisch en sociaal psycholoog (gespecialiseerd in emoties) en Valérie Devis is pedagoge en adjunct-directrice, verantwoordelijk voor de hulp aan jongeren bij de Franse gemeenschap."

Reeks
Come Together!
Deel
1
Pagina's
32
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 10,95