Centaures 2: Oorlogskreet

Tekenaar(s)
Eric Loutte
Scenarist(en)
Emmanuel Herzet
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Dark Dragon Books lanceert de nieuwe luchtvaartreeks Centaures met prima realistisch tekenwerk van Eric Loutte op scenario van Emmanuel Herzet. Loutte is bekend van de eerste twee delen van Alfa - Eerste Wapenfeiten, de luchtvaartreeks Team Rafale en albums van Biggles. Herzet is de huidige scenarist van Alfa en voornoemde spin-off. De Duellist en het Getekend-tweeluik Zwanenzang van zijn hand kunnen we ook van harte aanbevelen.

Centaures kende bij Le Lombard een lange pauze. Deel 1 verscheen in 2011, het vervolg van het tweeluik kwam pas vorig jaar uit. De Alfa-spin-off Eerste Wapenfeiten kwam daartussen en tussen de eerste twee delen daarvan zat ook al een te lange pauze waardoor Alain Quereix de reeks vanaf deel 3 overnam. In ieder geval is Centaures nu compleet.

"In het zuiden van Réunion (voormalig Frans overzees gebied), woedt een ernstige politieke crisis die al snel ontaard in een burgeroorlog. Kapitein Yann 'TNT' Trégord en Malia 'Starbuck' Nozeret kunnen ternauwernood ontsnappen van de basis vanwaaruit ze opereren. Ze worden gedwongen te landen in vijandig gebied. Het vliegdekschip Charles de Gaulle wordt onmiddellijk naar het gebied gestuurd. Aan boord is piloot Gil 'Gecko' Morgan, heethoofd en beste vriend van TNT. Hij staat bekend als een echte vechtjas en zal niet teleurgesteld worden..."

Reeks
Centaures
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
luchtvaart
Extra
slot van tweeluik