Terug naar overzicht

Brick 1: Floatsome Rock

Tekenaar(s)
Dim Junius
Scenarist(en)
Dim Junius
Uitgeverij
Bonte
Verschijningsdatum

We laten Dim Junius hieronder zijn strip en zichzelf voorstellen.

"Brick is gemaakt vanuit mijn passie voor beeldverhalen zoals Atari Force, Bone, Super Kuifje: Cosmos, De Zon der Wolven en New X-men. Zulke strips en comics verzamel ik vanaf mijn jeugd. Ik vond ze bij stripwinkels en kleine boekhandels in Groningen, maar ook op vakantie in België. Als ik een toffe strip ontdekte in een klein achterafgelegen boekenwinkeltje, kon ik mijn geluk niet op. Ze geven een eigen draai aan sciencefiction en fantasy. Ik hou van die aanpak.

Bij het Nederlands Stripmuseum, waar ik met veel plezier heb gewerkt, heb ik goed om me heen gekeken. Daar heb ik onder andere de expositie Komiks van Stichting Stedenband Dordrecht-Varna over Oost-Europese strips gezien. De strips in deze expositie hadden een verrassende, ruige of gewaagde uitstraling. Dat sprak me enorm aan. 

Ik geef workshops over striptekenen. In de workshops geef ik tips over de opbouw van tekeningen en motiveer ik deelnemers om een eigen draai aan strips te geven. Naast tekenaar ben ik drummer in de alternatieve rockband Philo & Gunge en geef ik drumles bij het Noorder Muziek Instituut. Ook in muziek zoek ik naar een net even andere stijl en benadering. 

Mijn tekenstijl is te herkennen aan een stevige en dynamische aanpak. Ik teken en kleur met de hand en werk tekeningen op een ruwe manier digitaal bij. Brick 1: Floatsome Rock is mijn debuutalbum. Deel 2 en 3 van Brick staan al goed in de steigers. Ik ben ontzettend trots dat mijn stripboek nu bij uitgeverij Bonte verschijnt. 

Het idee voor Brick is vijf jaar geleden naar boven komen borrelen. Ik wilde iets doen met mijn ervaringen met angst, zonder daar te veel over uit te leggen. De karakters Brick, Rover en Brittle had ik al als losstaande figuren op papier staan. Door angst als thema te gebruiken, kon ik ze laten staan voor de fight-flight-freeze reactie en beginnen aan het verhaal. Het is een spannend ruimteavontuur geworden met veel humor, actie en een diepere laag. 

Het verhaal speelt zich af in het fictieve Globule Cluster, een compact sterrenstelsel met een aantal kleine planeten. Brick is neergestort op Floatsome Rock. Op deze vreemde asteroïde moet hij zijn grootste angsten onder ogen komen en het opnemen tegen de slechte Fester Vane. Brick wordt gevonden door Rover en Brittle. Samen zoeken de drie helden een manier om Floatsome Rock te ontvluchten. Hoewel... helden? Brick veroorzaakt steeds problemen met zijn impulsieve kracht. Rover gaat ervandoor zodra gevaar de kop opsteekt. Brittle blokkeert elke keer als ze bedreigd wordt. En wie is toch die mysterieuze BlueBell?"

Surf ook naar www.dimjunius.com

 

Reeks
Brick
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
sciencefiction
Prijs
€ 9,99
Terug naar overzicht