Boeken der Duisternis integrale 4e cyclus: Nachtmerrie Apocalyps

7. In de Greep van de Poortwachter - 8. De Prinses uit het Schimmenrijk - 9. Koning der Nachtmerries

Tekenaar(s)
Eric van der Heijden
Scenarist(en)
Eric van der Heijden
Uitgeverij
Bonte
Verschijningsdatum

Complete bundeling van de vierde cyclus bestaande uit drie eerder verschenen verhalen. De integrale verschijnt in een kleureneditie en een zwart-witeditie, elk met een andere cover.

"De kaart van Tyranoor laat de sporen van het duistere bewind van Nemesis goed zien, de duisternis rukt op en daarmee ook de woestijn... Maar niet alleen het terugwijkende licht op de planeet heeft iets achtergelaten, de oceaan in het westen heeft een erfenis gekregen door de opmars van het Poortwachtermonster, een rij diepe troggen die helemaal noordwaarts tot aan de Knekelstad leiden. Vele steden zijn ook ruïnes geworden en het regiem in de Trollenregio is veranderd. De Lichtgodin Aurora heeft besloten in te grijpen in de ontwikkelingen, aangaande het Poortwachtermonster en de dreiging van de interdimensionale spiegels. Niet direct maar via een Heraut Van het Licht: De prinses uit het Schimmenrijk. De grootste dreiging moet dan nog komen, de apocalyptische aankondiging van de Nachtmerriekoning, die een droomwereld creëert, die niet van echt te onderscheiden is... een droomwereld waarin je ook echt kan sterven...

Deze bundeling werpt zijn licht op het verleden van diverse hoofdrolspelers en heeft veel verrassingen in petto over bestaande figuren uit de Boeken der Duisternis-reeks. De Boeken der Duisternis en Herinneringen aan een Dode Planeet komen in deze vierde bundeling steeds dichter bij elkaar. Daarom is ook besloten om Herinneringen aan een Dode Planeet deels te herschrijven, herletteren en te voorzien van oud en nieuw bonusmateriaal wat een sterke wisselwerking zal opleveren met de verhalen uit de Boeken der Duisternis."

Reeks
Boeken der Duisternis
Deel
integrale 4
Pagina's
208
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
complete cyclus
Prijs
hardcover in kleur
€ 39,99
hardcover in zwart-wit met andere cover
€ 39,99