Bob Fish & De Jonge Albert

Tekenaar(s)
Yves Chaland
Scenarist(en)
Yves Chaland
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Yves Chalands detectivestrip Bob Fish is een ode aan het werk van Maurice Tillieux. Er verscheen slechts één album van in 1982 bij Oberon. Daarin kwam ook al Albert voor die later zijn eigen gagreeks kreeg. Deze gags verschenen in vertaling in het stripmaandblad Titanic. Ze werden in 1992 gebundeld in een luxe door Champaka Books. Een Brusselse editie kwam in 1986 uit bij Magic Strip. Van beide strips raakten in de loop van de jaren diverse Franse edities gepubliceerd met aanvullingen van niet eerder gepubliceerd materiaal. Die complete inhoud staat samen met Bob Fish in deze bijzonder mooie uitgave.

Eerder gaf Sherpa al Captivant voor het eerst in het Nederlands uit. Een volgende project is een integrale editie van de complete reeks Freddy Lombard, inclusief het laatste deel dat nooit werd vertaald.

Bij de beide luxeversies hoort een prent die eigenlijk een door Luc Cornillon getekende én gesigneerde hommagegag is aan Albert. Bij de ultra limited editie op slechts 50 exemplaren zit ook nog een mooie triptiekprent waarop drie eerder gebruikte covers staan afgedrukt.

Reeks
Bob Fish & De Jonge Albert
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
humor
Extra
compleet verhaal en gags
Prijs
hardcover
€ 39,95
luxe met gesigneerde prent
€ 85,00
ultra limited luxe met gesigneerde prent en triptiekprent
€ 125,00