Bloed & Stilte integraal 2

Tekenaar(s)
Jean-Yves Mitton
Marc Malès
Scenarist(en)
François Corteggiani
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Vervolg en slot van de eerste maffiacyclus. Met een uitgebreid dossier en een nooit eerder vertaald kort verhaal van Marc Malès, de oorspronkelijke tekenaar van de reeks. Jean-Yves Mitton is verantwoordelijk voor de tekeningen van alle andere in deze integrale gebundelde verhalen. De derde integrale bundelt de complete tweede cyclus en verschijnt in het najaar. Emanuele Barison is daar de tekenaar van.

"Ciro Villanova is getuige geweest van en heeft vaak een rol gespeeld in de geschiedenis van de maffia, van 1910 op Sicilië tot het Amerika van nu. Ook hij heeft geleden onder de omerta en de wet van Talion, de principes van stilte en het bloed die de georganiseerde misdaad regeren. Toch kijkt hij soms met heimwee terug op zijn verleden, in gesprek met de journalisten Kluver en Tonetti.

In deze tweede integrale vertelt Ciro over de voortzetting van zijn oude rivaliteit met Johnny Puparo, de wurggreep van de maffia op de Hollywoodstudio’s, de opmerkelijke samenwerking van de Italiaanse kingpins met de Amerikaanse geheime dienst tijdens de geallieerde landingen op Sicilië en zijn dramatische confrontatie in Detroit met de truckersvakbond. Deze integrale brengt ook een verrassende conclusie voor de twee journalisten, die niet zo onpartijdig zijn als hun gebruikelijke beroepsethiek doet vermoeden, en voor de verbazingwekkende man die ervoor kiest om de zwijgplicht te breken."

Reeks
Bloed & Stilte
Deel
integraal 2
Pagina's
264
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
deel 2 van integrale reeks in drie delen met dossier
Prijs
€ 37,95