Blacksad 6: De Maskers Vallen - Eerste deel

Tekenaar(s)
Juanjo Guarnido
Scenarist(en)
Juan Díaz Canales
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Dit gloednieuwe deel is meteen het eerste deel van een tweeluik waarvan het vervolg normaal gezien in 2022 te verwachten is. Tekenaar Juanjo Guarnido kan zich nu namelijk volop concentreren op beide albums nadat hij jarenlang aan het dikke one-shot Het Goud van de Zwendelaar heeft getekend. Scenarist Juan Díaz Canales zat op zijn beurt ook niet stil. Hij zorgde voor een comeback van de avonturenreeks Corto Maltese, getekend door zijn Spaanse landgenoot Rubèn Pellejero.

Het tweeluik speelt zich weer af in New York en voor deel 6 wisselen de decors af tussen de New Yorkse metro en de allerhoogste politieke en financiële echelons van de stad. Journalist Weekly krijgt er op de redactie van de krant What's News een vrouwelijke collega bij en dat gaat niet onopgemerkt voorbij in het macho mannenbastion van de krantenredactie.

"John Blacksad moet de voorzitter van een door de maffia geïnfiltreerd syndicaat in New York beschermen. Hij zal een onderzoek leiden dat bijzonder delicaat blijkt te zijn... en vol verrassingen. In dit verhaal, dat voor het eerst in twee albums wordt verteld, ontdekken we het dagelijkse leven van de arbeiders die belast zijn met de aanleg van de metro in de buik van de stad, maar ook de onderwereld en de wereld van het theater. Een absolute tegenstelling tussen duisternis en licht, tussen de wereld beneden en de wereld boven. Een tegenstelling die belichaamd wordt door de ambitieuze Solomon, de bouwmeester van New York. Dit is de grote terugkeer van een topreeks binnen de stripwereld."

Reeks
Blacksad
Deel
6
Pagina's
60
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
detective
drama
geschiedenis
thriller
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
softcover
€ 10,50
hardcover, bibliofiele uitgave met ex libris
€ 17,95