The Art of Andreas

Tekenaar(s)
Andreas
Scenarist(en)
Andreas
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Unieke uitgave, een soort prentenboek in zwart-wit en kleur, met werk van Andreas. Verschijnt in twee luxe-edities van 120 pagina's op groot formaat: de gewone luxe met prent met een recente Roek-tekening die niet in het boek voorkomt (55 euro) en de ultra limited collector's edition met een andere cover en een extra, nu door Andreas gesigneerde drieluikprent erbij waarop Rork, Delilah en Astor prijken (99 exemplaren, 99 euro).

"Andreas is een gepassioneerd stripauteur, die met veel aandacht voor het fantastische en het avontuur zijn complexe verhalen schrijft, die hij vervolgens uitwerkt tot uiterst gedetailleerde strippagina’s en duizelingwekkende tekeningen. De geslaagde samenwerking met Isa Cochet, die steeds voor prachtig kleurwerk zorgt, brengt de werelden van de personages Rork en Capricornus volledig tot leven.

The Art of Andreas bundelt een selectie van dit grafisch zeer bijzondere tekenwerk, waarbij niet alleen de voltooide prenten zijn opgenomen, maar vaak ook meerdere voorafgaande schetsen, zodat het creatieve proces van de kunstenaar goed te volgen is.

Daarnaast biedt het boek maar liefst acht uitklapbare pagina’s en is er een losse prent als bonus toegevoegd. Het geheel maakt dit boek tot een overrompelende ervaring voor liefhebbers van strips en klassieke grafiek. Met een voorwoord van stripkenner Antoine Maurel."

Sherpa geeft dit artbook zelf ook uit in het Frans, eveneens in twee versies: een luxe zoals in het Nederlands (55 euro) en een ultra limited collector's edition met de extra drieluikprent en een covertekening die nog anders is dan de Nederlandse limited edition (250 exemplaren, 99 euro). 

Reeks
The Art of Andreas
Pagina's
120
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
artbook
Prijs
luxe op groot formaat met gesigneerde prent
€ 55,00
ultra limited collector's edition met extra gesigneerde drieluikprent (99 exemplaren)
€ 99,00