Altor: integrale uitgave 2

4. De Onsterfelijken van Shinkara - 5. De Krachtmeesters - 6. De Wegen van de Tijd - 7. De Avonturiers van het Witte Gat

Tekenaar(s)
Marc Bati
Scenarist(en)
Mœbius
Marc Bati
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum

In juli 2023 publiceerde Arboris de eerste van twee geplande integrales om de complete sf-reeks Altor van Marc Bati en Mœbius te bundelen. Deze tweede en meteen ook laatste integrale bevat ook het nooit eerder in het Nederlands verschenen slotalbum, de langere versie van een ander verhaal en een dossier met extra kort verhaal.

"Na de queeste van het grote kristal vertrekt Altor van Nieuwe Aarde om een opleiding te gaan volgen bij de Galactische Confederatie. In dienst van deze organisatie voert hij een aantal gevaarlijke opdrachten uit, waarbij hij onder andere op een zieke plantplaneet en een naar onafhankelijkheid strevend sterrenstelsel terechtkomt, om tenslotte te maken te krijgen het mythische Witte Gat, waar de tijd zich volstrekt anders gedraagt dan gebruikelijk.

Deze reeks, die vanaf 1985 in samenwerking tussen Jean Giraud/Mœbius en Marc Bati tot stand kwam, vermengt op een zeer geslaagde manier fantasy à la Tolkien met new-age sf en snijdt een aantal ecologische thema’s aan die sindsdien alleen maar urgenter geworden zijn.

De tweede (en tevens laatste) bundel bevat de verhalen De Onsterfelijken van Shinkara (in de oorspronkelijke, niet-ingekorte versie), De Krachtmeesters, De Wegen van de Tijd en het nooit eerder in het Nederlands verschenen verhaal De Avonturiers van het Witte Gat. Het dossier dat deze uitgave completeert, bevat een selectie schetsen van Marc Bati en een kort verhaal dat hier voor het eerst wordt gepubliceerd."

Reeks
Altor
Deel
integrale uitgave 2
Collectie
Klassiekers Gebundeld
Pagina's
232
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
laatste deel met dossier
Prijs
hardcover
€ 34,95
luxe met coverwikkel en ex libris (75 exemplaren)
€ 59,95