Afrikakorps 1: Battleaxe (collectors edition)

Tekenaar(s)
Olivier Speltens
Scenarist(en)
Olivier Speltens
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Van dit album was voorheen nog geen collectors edition verschenen. Dat gebeurt nu samen met het afronden van de complete trilogie, waarvan het laatste deel ook als collectors edition én limited edition verschijnt.

"In februari 1941 arriveert luitenant Joachim von Richter met zijn mannen in Afrika. Deze panzercommandant trekt te strijde op een nieuw front in Noord-Afrika. De hitte en het zand zijn er even geducht als de Engelse troepen die er gestationeerd zijn. Er wacht de bemanning van de 522-tank een zware strijd, maar de orders zijn duidelijk, Tobroek moet worden ingenomen!

Het Afrikakorps (Deutsches Afrikakorps, DAK) was tijdens de Tweede Wereldoorlog het expeditieleger van de Duitsers in Noord-Afrika. Het werd initieel gemobiliseerd als een ondersteunende kracht om de Italiaanse verdediging van de Afrikaanse koloniën te versterken. Na hun training bleven ze, onder het commando van de iconische maarschalk Erwin Rommel, onder verschillende namen vechten in Afrika en dat van maart 1941 tot hun overgave in mei 1943."

 

Reeks
Afrikakorps
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
oorlog
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
luxe met andere cover, linnen rug, schetsdossier en gesigneerde ex libris (100 exemplaren)
€ 49,95