Terug naar overzicht

9 Tails 1: De Kronieken van de Rode Sphynx

Tekenaar(s)
Romano Molenaar
Ralf van der Hoeven
Johan Neefjes
Scenarist(en)
Leon Verhoeven
Uitgeverij
Reboot Comics
Verschijningsdatum

Eerste uitgave van de nieuwe uitgeverij Reboot Comics, bestierd door stripliefhebber Leon Verhoeven. In het dagelijks leven is hij een chef-kok en zijn passie voor zijn beroep deelde hij al met zijn striphobby in Stripkookboek, een door tientallen Nederlandse tekenaars geïllustreerd receptenboek van zijn hand. Hij werkt momenteel aan een Stripkookboek met Vlaamse tekenaars.

9 Tails kwam via crowdfunding tot stand en bevat drie korte comicverhalen die zijn getekend door Romano Molenaar (Storm, Batman), Ralf van der Hoeven en Johan Neefjes (De Puinhopen van Sari, RunRun, Yurei). Verhoeven schreef de verhalen. De hardcover telt 10 bonuspagina's met illustraties van bekende tekenaars.

"De Rode Sphynx is de eerste Nederlandse superheldin. Ze bestaat sinds vijftig jaar voor Christus. De heldin heeft negen levens. Dankzij deze gave kan ze meer risico’s nemen in het bestrijden van het kwaad. Veel training en moderne gadgets maken de Rode Sphynx de ultieme vechter. Bij het bereiken van haar negende leven moet ze op zoek naar een aardige opvolger van de Rode Sphynx-legacy."

Er is ook al een tweede deel aangekondigd met de titel De Opstanding van het Kwaad! door drie andere tekenaars.

Reeks
9 Tails
Deel
1
Pagina's
48 (softcover) • 60 (hardcover met dossier)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
comic
superheld
Extra
korte verhalen
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95
Terug naar overzicht