Terug naar overzicht

70 Jaar een Vrolijk Weekblad

Uitgeverij
MoCA
Verschijningsdatum

"Van de derde tentoonstelling in het MoCA, 70 Jaar Vrolijk Weekblad Donald Duck, is een rijk geïllustreerde catalogus samengesteld. Deze unieke catalogus wordt eenmalig uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 750 exemplaren. Deze luxe hardcover uitgave bevat 166 pagina’s in kleur. 

De luxe hardcover uitgave, genaaid gebonden — formaat 210 x 210 mm — bevat 166 pagina’s in kleur met afbeeldingen van meer dan vijftig tentoongestelde originelen en veel informatie over de meer dan dertig striptekenaars. Voorts een overzicht van de ontwikkelingen per decennia van de afgelopen zeventig jaar van het Vrolijke Weekblad Donald Duck.

De bekende striptekenaar Daan Jippes, tekende speciaal voor het MoCA een prachtige illustratie voor de cover met allemaal bekende stripfiguren uit de Donald Duck. Striptekenaar van het jaar, Gerben Valkema, zorgde voor de inkleuring van de illustratie. Hoofdredacteur en enthousiast fan van Donald DuckFerdi Felderhof, verzorgde een boeiend en vrolijk voorwoord in deze catalogus.

Als bijlage bevat de boekuitgave een kleine artprint van de cover."

Reeks
70 Jaar een Vrolijk Weekblad
Pagina's
166
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
informatie / naslagwerk
Extra
catalogus
Prijs
€ 29,99
Terug naar overzicht