Expo: De vlucht van de Koreaanse strip

juli 2021

"Van de eerste perscartoons tot de meest recente webtoons, langs populaire personages en grote series nodigt De vlucht van de Koreaanse strip bezoekers uit om de dynamiek en diversiteit van de Koreaanse strip te ontdekken. Op een reis van meer dan honderd jaar door de geschiedenis van het medium, ontdekt u een creatieve industrie die getuige is van zijn tijd en voortdurend evolueert.

Aan de hand van verschillende auteursportretten en een staal van representatieve werken schetst de tentoonstelling de rijkdom van de Koreaanse stripcreatie. Bezoekers maken een reis terug in de tijd en kunnen een "manhwabang" ontdekken, de typische leesplekken die zich vanaf de jaren zestig in het land ontwikkelden. Daarna volgt het beslissende stadium van de manhwa, de lokale strips die steeds populairder worden. Vanaf de jaren 2000 worden strips veelal digitaal gemaakt en gelezen en verspreiden Koreaanse webtoons zich geleidelijk over de hele wereld.

Of ze nu op papier, op het internet of op smartphones verschijnen, Koreaanse strips passen zich altijd aan om lezers te vermaken. Ze weerspiegelen hun tijd, stoppen geen moment met evolueren en blijven ons boeien en verrassen!"

Curatoren: Mélanie Andrieu – Sah Hwangyu

Praktische info: www.stripmuseum.be

Download hier het persdossier als pdf met extra info en beeldmateriaal.

Expo: De vlucht van de Koreaanse strip