Expo: United comics of Belgium

april 2021

"Het Stripmuseum, dat een tentoonstelling over de hedendaagse stripscene wilde maken, gaf hiervoor carte blanche aan twee auteursverenigingen: AKA (AKAdemie van Belgische Stripauteurs) en ABDIL (Auteur.e.s de Bande Dessinée et d'Illustration Réuni.e.s). Het doel? Een zo representatief mogelijk beeld schetsen van de stripcreatie in 2020!

United Comics of Belgium verzamelt het werk van 27 auteurs (m/v/x), die behoren tot verschillende generaties, genres, stijlen en gemeenschappen. Elke kunstenaar presenteert een actueel project uit 2020, of het nu gaat om work in progress, een project dat nog dit jaar wordt gepubliceerd of een zijproject dat parallel loopt aan zijn of haar meer bekende traditionele werk.

De gepresenteerde werken zijn niet alleen ongezien en actueel, maar ook meervoudig en gevarieerd: verwacht u naast tal van werken op papier aan installaties, digitale werken, sculpturen en zelfs borduurwerk.

De tentoonstelling, een spiegel van de Belgische strip in 2020, wil een momentopname zijn van de creatie — borrelend, divers en veelvormig, chaotisch en vol tegenstrijdigheden, vernieuwend, beloftevol, creatief, artistiek, rijk, gevarieerd en opmerkelijk!

United Comics of Belgium nodigt bezoekers uit om de vele facetten van het Belgische stripverhaal te ontdekken, met mekaar te confronteren en in vraag te stellen.

Curatoren: Johan De MoorOlivier GrensonMarc HardyExahevaNoémie MarsilyMobidicSéraphineJudith Vanistendael en Jana Vasiljevic."

Praktische info: united-comics-of-belgium.comics-exhibitions.be
Download hier het persdossier als pdf.
United comics of Belgium