Word zelf stripfiguur!

april 2023

"Heb je al altijd eens een echte stripfiguur willen worden? Of ben je al altijd nieuwsgierig geweest hoe echte striptekenaars tekenen? Dan is het nu jouw kans. Op zaterdag 24 juni vanaf 13 uur poseren (on)bekende Ieperlingen twaalf minuten voor een groep van maximum tien striptekenaars, aangevuld met leerlingen van de tekenacademie. Zij schetsen allen het model in hun eigen grafische stijl en voegen er misschien zelfs tekstballonnen of klanknabootsingen bij.

Na de poseersessie worden de schetsen gescand en gekopieerd. A3-kopies van alle ‘strip’modelschetsen, worden samen met een foto van het model, uitgehangen op grote borden in de bibliotheek van Ieper. Wie poseert, krijgt alle schetsen digitaal doorgestuurd. De tekenaar beslist zelf of hij/zij je de originele tekeningen wil schenken,

Elke bezoeker van de bibliotheek van Ieper kan deze uiteindelijk 66 meter lange expo gratis bekijken en er de tekenaars live aan het werk zien. In vitrinekasten worden de strips en cartoonboeken van de verschillende striptekenaars in de kijker gezet.

De uitgenodigde tekenaars zijn Charel Cambré, Kim Duchateau, Lectrr, Luc Cromheecke, Karolina Szejda, Stedho, Micheel Vincent, Mattias Ysebaert, Bart VanTieghem en Serge Baeken.

Let op: er is geen signeermogelijkheid of albumverkoop."

Meer info: https://www.facebook.com/Wordzelfstripfiguur/

 

De modellenoproep: "Bibliotheek Ieper is op zoek naar modellen (m/v/x), ouder dan 16 jaar, die zichzelf die namiddag willen laten vastleggen op papier. Elke striptekenaar kiest zelf op welk medium hij tekent (papier, schildersezel, digitaal...). De tekeningen worden na iedere sessie meteen uitgehangen in de bibliotheek. Het model krijgt de digitale versies van zijn/haar portret doorgestuurd. Iets voor jou? Schrijf je dan in voor 1 juni via https://bit.ly/wordzelfstripfiguur

De tekenaars maken zelf een selectie uit de inzendingen. De uitverkorenen worden tegen midden juni op de hoogte gebracht."

Word zelf stripfiguur