Verkoopexpo Marvano

januari 2023

"Marvano is een onmisbare klassieker in het sciencefictionbeeldverhaal. Alles begon op een sf-festival waar hij Joe Haldeman ontmoet, de auteur van The Forever War, dat de Hugo en de Nebula awards ontving, de twee belangrijkste onderscheidingen in de Angelsaksische sciencefiction. Marvano stelt hem voor zijn roman in strip om te zetten. De Eeuwige Oorlog wordt vervolgens in de prestigieuze collectie Vrije Vlucht gepubliceerd.

Met de schitterende adaptatie van Haldemans roman maakt Marvano een grote indruk op lezers over de hele wereld. In 1996 begint hij Dallas Bar, zeven albums van politieke utopie, eveneens naar een roman van Haldeman. Vanaf 2002 volgen nog de drie delen van Een Nieuw Begin, een sciencefictionverhaal, eens temeer geschreven door zijn favoriete auteur.

Platen, omslagen en illustraties van de drie cycli vormen de tentoonstelling Kunst van de sciencefiction die Galerij Champaka met genoegen kon programmeren. Met een verbluffende alchemie van schitterende leesbaarheid en een diep gevoel voor de architectuur van de plaat staat de kunst van Marvano in dienst van het verhaal. Evenwichtig, inventief en luchtig zijn deze platen in alle opzichten spectaculair!"

Praktische info: www.galeriechampaka.com

De expo is vrij te bezoeken. Een overzicht van alle tentoongestelde originelen die te koop worden aangeboden, vind je op bovenvermelde website.

Marvano