Stripgids Salon in Turnhout

januari 2023

Ook in 2023 organiseert Stripgids in Turnhout diverse malen het Stripgids Salon. Op 25 februari 2023 om 19.30 uur zijn onderstaande stripmakers te gast in De Warande van Turnhout voor een live interviewsessie.

Clara Lodewick is de nieuwe ster aan het Belgische stripfirmament. De jonge Brusselse auteur (°1996) heeft met haar graphic novel-debuut Merel alvast de harten van vele Franstalige striplezers gewonnen. Begin maart verschijnt haar debuut in het Nederlands. Ook in onze contreien zal ze spreekwoordelijke potten breken.

Wim Swerts (°1966) heeft er een carrière van meer dan dertig jaar op zitten. Ontdekt door Jean-Pol tekende hij eerst mee aan Kramikske en zette daarna zijn tekenhanden in om de stripreeks Samson en Gert te maken. Daarna volgden populaire reeksen zoals W817En daarmee basta! en de strip rond tennisster Kim Clijsters. Tegenwoordig tekent hij samen met zijn tekenbroeder Luc Vanas Vertongen & Co, spin-off van F.C. De Kampioenen. Daar zijn er ondertussen al bijna dertig van verschenen.

Inne Haine debuteerde in 2014 met Het Mirakel van Vierves. Dat werd toen goed onthaald. Toch was het dan even wachten vooraleer we nog eens konden genieten van een strip van haar hand. Nu, bijna tien jaar later verschijnt bij uitgeverij Oogachtend In Goed Gezelschap. Deze keer laat Inne zich voor het scenario bijstaan door haar vriend Mathias Van den Berge.

Frodo De Decker staat momenteel volop in de belangstelling met zijn strip Het Verhaal van Vlaanderen, de stripversie van het programma op één dat gepresenteerd wordt door Tom Waes. Ongelooflijk veel werk was dat voor de jonge veertiger. Zeker omdat hij tussendoor ook nog de humorstrip De Ridder maakt voor onder andere het tweewekelijkse Nederlandse stripblad Eppo. Een bezig baasje dus!

Het evenement is gratis. Inschrijven kan hier

Stripgids Salon Turnhout is een samenwerking tussen Bibliotheek Turnhout, Knack en Stripgids. 

Stripgids Salon