Lerarendag: strips in de klas

september 2023

"Hoe gebruik je strips en graphic novels in het secundair onderwijs? Leer er alles over tijdens een boeiende lerarendag in hartje Brussel.

Wist je dat is aangetoond dat strips en graphic novels, door hun gebruik van zowel tekstuele als beeldende taal, de hersenen op unieke wijze stimuleren? Daarnaast zijn ze de perfecte opstap voor onwillige en/of zwakkere lezers, omdat ze visueel aantrekkelijk zijn en schuwe lezers minder afschrikken dan een roman. Binnen de niet aflatende stroom van visuele berichten vormen stripverhalen bovendien de facto een papieren rustpunt, weg van knipperende meldingen, maar wél met inhoud en visuele stimulans.

Kortom, er lijkt meer dan ooit een rol weggelegd voor het gebruik van strips in de klas. Maar hoe ga je aan de slag? Welke strips horen thuis op jouw graphic novel leeslijst, en waarom? En hoe haal je als leerkracht het beste uit stripverhalen in jouw vakgebied? Je leert er alles over tijdens een boeiende lerarendag in hartje Brussel."

Dit is een aanbod van Muntpunt voor leerkrachten in het secundair onderwijs uit alle onderwijsvormen en alle vakken, van het 3e tot het 6e jaar. Het volledige aanbod en de keuzemogelijkheden voor workshops, alsook alle praktische informatie vind je verzameld op onderstaande website waar je je als leerkracht ook kan inschrijven.

Surf naar muntpunt.be voor alle info.

Lerarendag