Expo: Le Lombard: Een Familiezaak

september 2023

"De tweede verdieping van het Stripmuseum brengt de geest van de oude Waucquez Warenhuizen opnieuw tot leven. Sinds 8 september 2023 vind je hier immers een tentoonstelling om 77 jaar uitgeverij Le Lombard te vieren, in een gloednieuw decor. Ze is ontworpen als een showroom van een grote meubelwinkel, en geeft een overzicht van 77 jaar familiestrips. Je ontdekt de mythische ontstaansgeschiedenis van Le Lombard, de pioniers, de posterboys, de grensverleggers en de buitenbeentjes.

Kamer na kamer ontdek je de buitengewone rijkdom van een catalogus die eerst werd uitgebouwd rond het legendarische weekblad Kuifje en de grafische stijl die Hergé zo dierbaar was, en die zich daarna opnieuw uitvond op het ritme van de veranderende maatschappij en het uitgeverslandschap. De tentoonstelling biedt een speelse en inventieve kijk, met nooit eerder vertoonde documenten, beelden, archiefstukken, projecties en prachtige originelen... allemaal verstopt in valse meubels."

Curator: Thierry Bellefroid. Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Fédération Wallonie-Bruxelles en de Nationale Loterij en haar spelers."

Praktische info: www.stripmusuem.be

Download het persdossier.

Le Lombard