de Kiekeboes: wandeltocht Wuustwezel

augustus 2022

Wuustwezel – Wandeltocht Kloosterdomein Franciscanessen

Smeer je benen maar in, want op het Kloosterdomein Franciscanessen in Wuustwezel kan je een mooie wandeltocht met de Kiekeboes maken.

Algemene info

Deze boeiende wandeltocht is zo’n 2,5 km lang en biedt met de uitgestippelde wandeling een prachtig overzicht van dit rijke natuurdomein. Op diverse wedstrijdborden ontdekt men bovendien verschillende natuur- en domeintips. De Kiekeboes zijn 45 jaar jong en dat vieren we in Kloosterdomein Zusters Franciscanessen Wuustwezel met deze originele wedstrijd met een exclusief verhaal. De wandelaars gaan op zoek naar de oplossing van een mysterie, waarbij een van de belangrijke nevenfiguren Nonkel Vital een belangrijke rol speelt.

Wedstrijd

Er staan 21 borden in het domein gelinkt aan de wedstrijd. Bij 20 van de 21 borden moet men een letter of cijfer invullen bij het respectievelijke cijfer op het deelnameformulier. Met de letters kan men een slogan vormen. Maximaal één formulier per deelnemer (per naam dus). Men brengt de strook binnen tegen uiterlijk 15 maart 2023 in de brievenbus aan de kapel bij de start/aankomst. Uit de correcte antwoorden worden mooie prijzen verloot: een verblijf voor 4 personen in Hotel Soll Cress in Sint-Idesbald plus een consumptiebon van honderd euro, 3 x 10 de Kiekeboes-albums.

De formulieren zijn onder andere te vinden bij Toerisme Wuustwezel maar ook te downloaden via deze link.

Het verhaal

Marcel Kiekeboe moet het van de dokter na een burn-out wat rustig aan doen. Tijdens de maand dat hij thuis moet blijven, heeft de dokter hem warm aanbevolen dagelijks te gaan wandelen of te fietsen. Charlotte vergezelt Marcel regelmatig bij het stappen en zo ontdekken ze samen de fauna en flora niet gek ver van hun huis.

Fanny denkt terug aan een vaste relatie terwijl Nopel zijn tablet wat meer thuis laat en de laatste tijd veel op stap is met de buren Froefroe en Joeksel, dit tot wanhoop van hun vader Leon Van Der Neffe. Ondertussen heeft Firmin Van de Kasseien (de baas van Marcel Kiekeboe) met Vital Kiekeboe een nieuw ‘slachtoffer’ gevonden, al zit de nochtans intelligente, maar soms dolgedraaide Nicky ‘Cupcakes’ hier voor veel tussen. Zal Vital de hulp van de Kiekeboes moeten inroepen en wat was het precies dat hij in bewaring moest nemen? Zal Fanny in haar opzet slagen en is Nopel van zijn verslaving af? Wat doet trouwens Balthazar hier de laatste weken op Kloosterdomein Zusters Franciscanessen? Ontdek het en bezorg bovendien de mini-zin die gezocht wordt.

Alle antwoorden zijn te vinden op de borden. Tip: neem een foto van elk bord.

Résumé

Wandeltocht Kloosterdomein Franciscanessen (Bredabaan 737, 2990 Wuustwezel). Van 1 augustus 2022 tot 31 maart 2023

Gratis

familie-event

Men kan perfect deelnemen zonder de reeks te kennen daar alle personages ruim worden voorgesteld

Klik hier voor meer info.

Een realisatie van www.aworldoffun.be in samenwerking met Standaard Uitgeverij, Merho, Wuustwezel en Kempens Landschap.

de Kiekeboes