De Grote Strippitch

juni 2022

De Grote Strippitch 2022 is een initiatief van het Belgisch Stripcentrum en de Vereniging Raymond Leblanc. Het doel is een platform te creëren voor contacten tussen enerzijds jonge tekenaars en scenaristen, en anderzijds vertegenwoordigers van Belgische en buitenlandse uitgeverijen en professionelen uit de stripwereld.

Verspreid over drie dagen tijdens het Stripfeest, op 9 en 10 september (Franstalige uitgevers) en op 11 september (Nederlandstalige uitgevers), ontvangt een panel van uitgevers auteurs op afspraak.

Elk pitchmoment wordt voorafgegaan door een een masterclass van 30 min, een korte voorstelling van tips & tricks voor jonge auteurs die een project willen voorstellen (met Q & A).

Strippitch

Praktisch

Inschrijven is verplicht, zowel voor de masterclass als het pitchmoment, en kan via het daartoe bestemde Google Form voor 5 september. Het is jammer genoeg niet mogelijk om voor verschillende data in te schrijven (om een maximaal aantal auteurs te kunnen ontvangen).

We vragen op het formulier om een selectie van uitgevers met wie je graag een afspraak wil. Het aantal afspraken per uitgever is beperkt. We doen al het mogelijke om voor minstens 1 van de gevraagde uitgevers een afspraak vast te leggen (waarschijnlijk meer, maar dit kan pas bevestigd worden afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor de pitch wordt de complete lijst met de gegevens van de deelnemer aan de deelnemende uitgeverijen overgemaakt. U ontvangt ook een bevestiging met de timing van uw afspraken die we vragen te respecteren. De duur van één afspraak is maximaal 10 minuten. 

Het BSC moedigt de jonge tekenaars en scenaristen aan om zich goed voor te bereiden op de ontmoeting, des te meer omdat de tijd voor ieder afzonderlijk gesprek beperkt is. Een reeks video's laat u toe de uitgevers op voorhand beter te leren kennen. In een specifieke compilatie worden de verwachtigen van uitgevers over dossiers behandeld. 

De Grote Strippitch is gratis voor alle deelnemers.

Zie ook www.stripmuseum.be/nl/nieuwsflits/de-grote-strippitch

Programma

9 september

  • Van 10.00 tot 10.30 uur: masterclass in het Frans: Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation: Thierry Tinlot.
  • Van 10.30 uur tot 13.00 uur: pitchmoment. Aanwezige uitgevers: Dargaud / Dupuis (Spirou) / Flagey / Futuropolis / Kronikas / Le Lombard

10 september

  • Van 10.00 tot 10.30 uur: masterclass in het Frans. Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation: Thierry Tinlot.
  • Van 10.30 tot 13.00 uur: pitchmoment 
  • Aanwezige uitgevers: Arthur de Pins (président du jury Prix Leblanc) / Casterman / Dupuis / Employé du Moi / Fremok / Le Lombard / 64_page 

11 september

  • Van 14.00 tot 14.30 uur: masterclass in het Nederlands. Tips en tricks voor het pitchen van een stripproject. Panelgesprek met de aanwezige uitgevers.
  • Van 14.30 tot 17.00 uur: pitchmoment Nederlandstalige uitgevers. Aanwezige uitgevers: Menlu / Oogachtend / Pulp de Luxe / Scratch Books / Standaard Uitgeverij