9-daagse Aline-auteurs in the Bries Space

juni 2024

"Vanaf zaterdag 8 juni beginnen de tekenaars van Aline, een magazine voor kunst en strips, aan hun 9-daagse verblijf in the Bries Space.

Ze werken er van 8 tot 16 juni aan hun bijdrage voor het achtste nummer van Aline dat als thema ‘Birds’ heeft. Bezoekers zijn welkom tussen 14.00 en 18.00 uur om de tekenaars aan het werk te zien.

Daarnaast organiseert de Aline-crew een drink & draw en een expo — beide in the Bries Space — en een excursie, lezing en drink & draw met croquefeest op andere locaties. Iedereen die zin heeft kan hierbij aansluiten.

Surf naar www.thebriesspace.be voor alle praktische info en het complete programma.

Aline 8: Birds wordt officieel voorgesteld op het stripfestival van Angoulême, januari 2025. Dit jaar won het stripblad de prijs voor de beste alternatieve strip op het Franse stripfestival.

Het eerste nummer van Aline verscheen in 2019 en kwam tot stand onder impuls van de Nederlandse (strip)tekenaar Wasco. De tekenaars van Aline vormen tevens de redactie. Er is een vaste kern tekenaars waaronder Charlotte Dumortier, Jeroen Funke, Anne Stalinski, Sanne Boekel, Typex, Michiel Van De Pol en Wasco. Daarnaast zijn er tekenaars die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren, zoals Wide Vercnocke, Frederik Van den Stock, Shamisa Debroeij, Lukas Verstraete en Sam Peeters."

Aline