Terug naar overzicht

Vernissage expo Jacques Martin

23 november 2021 Fotoreportages
© foto's: Raymond Lagae
 

De Brusselse galerie Huberty & Breyne had op 18 november twee goede redenen om de expo Les Passlons de Jacques Martin te openen. Enerzijds is het dit jaar honderd jaar geleden dat stripmaker Jacques Martin (25 september 1921 - 21 januari 2010) geboren werd. Anderzijds werd een lijvige monografie annex artbook voorgesteld van de geestelijke vader van Alex, Lefranc, Tristan, Arno, Lois en Orion en de voormalige medewerker van Hergé. Patrick Gaumer, de schrijver van het boek Jacques Martin - Le Voyageur du Temps, was aanwezig op de vernissage, evenals een hele stoet tekenaars en scenaristen die verschillende reeksen en nevenreeksen van Jacques Martin hebben voortgezet. Er was ook een onverwachte gast van koninklijken bloede.

Hieronder: Impressie van de expo.

Hieronder: Uitleg van Bruno Martin, de zoon van Jacques Martin aan Gaëlle Flament, de uitgeefster van Gallimard, waartoe de Franse tak van uitgeverij Casterman behoort.

Hieronder: Patrick Gaumer geeft uitleg aan prins Laurent. Op de laatste foto staan scenarist François Corteggiani en Nicolas Anspach, een Waalse stripjournalist die ook zijn eigen uitgeverij Anspach (Glimlach 58, Leopoldstad 60, Brussel 43, Inno 67) runt.

Hieronder: Groepsfoto met allerlei scenaristen, tekenaars en andere betrokkenen die het universum van Jacques Martin helpen uitbreiden. Van links naar rechts: ?, Rafael MoralèsOlivier WeinbergChristophe Alvès, Françoise Martin, François Corteggiani, Valérie Mangin, Laurent Libessart, Patrick Gaumer, Jimmy Van Den Haute, Chrys Millien, prins Laurent, Roger Seiter, Régric, Stéphane Jacquet, Marc Jailloux en Bruno Martin.

De expo Les Passions de Jacques Martin loopt tot 4 december 2021 in galerie Huberty & Breyne. Klik hier voor alle info.

Het boek Jacques Martin - Le Voyageur du Temps van Patrick Gaumer is verschenen bij Casterman, telt 400 pagina's en kost 49 euro. Het Franstalige boek is een hardcover en geldt als de ultieme monografie van Jacques Martin.