Terug naar overzicht

Expo The Traveler

100 denkbeeldige covers

18 juni 2022 Fotoreportages
tekst: David Steenhuyse — © foto's: Raymond Lagae

 

In de Brusselse afdeling van galerie Huberty & Breyne kan je een hele zomer, tot 27 augustus, originele tekeningen van een vijftigtal Belgische en Europese kunstenaars (striptekenaars, illustratoren, affichekunstenaars en dergelijke meer) bewonderen. Zij maakten elk één of meerdere coverillustraties voor het fictieve magazine The Traveler. De samen honderd tekeningen moeten je eventjes doen wegdromen of zelfs laten onthaasten. In deze pdf kan je meer lezen over het opzet van de expo en vind je de complete lijst met tentoongestelde tekenaars.

 

Onze fotograaf Raymond Lagae was aanwezig op de persvoorstelling en maakte onderstaande kiekjes van de tentoongestelde werken in de exporuimte van de galerie.

Alle fictieve covers zijn ook gebundeld in een catalogus die te koop is in of via de galerie. De catalogus (al dan niet met ex libris) bestaat in acht verschillende edities, alle gelimiteerd, met telkens een andere cover. Het binnenwerk is hetzelfde voor alle edities. De covers zijn van de hand van Milo Manara, Ever Meulen, Laurent Durieux, François Avril, Loustal, Christophe Chabouté, Olivier Balez en Andrea Serio. Ook de originelen of afdrukken ervan zijn te koop tegen diverse prijzen.

Bezoek ook hubertybreyne.com