2be The Beer Wall in Brugge

Waar bier en strips elkaar ontmoeten

17 februari 2024 Fotoreportages
tekst en foto's: David Steenhuyse

 

In het hartje van Brugge, vlak bij de Halletoren, bevindt zich in de Wollestraat nummer 53 2be The Beer Wall. In het historische gebouw Huis Perez de Malvenda werd in de zestiende eeuw het Heilig Bloed bewaard. Nu is de toeristische trekpleister een van de grootste shops van de stad. Er staan meer dan 2.400 speciaalbieren mét hun specifiek glas tentoongesteld waardoor het aan de naam The Beer Wall (De Biermuur) kwam. Je kan er in een van de kamers op verschillende verdiepingen, tot in de kelder toe, ook gewoon met een winkelmandje biertjes shoppen of in de bar of het terras aan de Brugse reien een biertje proeven.

 

Bovenal — want we zijn nog steeds een website over strips — vind je er honderden merchandisingproducten met beroemde stripfiguren als Kuifje, Lucky Luke, de Smurfen, Robbedoes en Kwabbernoot, Guust Flater en de Marsupilami. Je vindt er figuurtjes, T-shirts, postkaarten en andere verzamelobjecten uitgestald en het is er allemaal te koop.

 

De belgitude is er groot, want ook pralines, koekjes en andere Belgische lekkernijen zijn er vertegenwoordigd. Er zijn verwijzingen naar Belgische kunstenaars als René Magritte en rond de bekendste Belg is er een heuse kapel ingericht: de Kuifje-kapel. We geven je hieronder een rondleiding in tientallen foto's. De ingang is er gratis, ter plaatse drinken kost je wel wat meer per glas dan in andere cafés, maar de locatie betaal je er natuurlijk bij. Schol!