Terug naar overzicht

Colleen Doran als Mary Jane Watson

22 februari 2022 Flashback

In september 1989 verscheen The Amazing Spider-Man nummer 326. Tekenares Colleen Doran volgde daarmee de legendarische Todd McFarlane op die de reeks sinds nummer 298 uit 1988 in potlood tekende. Ook Doran verzorgde de potloodtekeningen die door Andy Mushynsky in inkt werden gezet. Voor het tekenen van het personage Mary Jane Watson, de toenmalige echtgenote van Peter Parker alias Spider-Man, kon Doran min of meer zichzelf tekenen. In die periode deelde ze namelijk eenzelfde ros kapsel, zoals je op de foto kan zien.

Colleen Doran tekende slechts dit ene deeltje van The Amazing Spider-Man en werd niet de vaste potloodtekenaar voor de volgende delen. Naar verluidt tekende ze de mannen te "pretty" (te knap). Erik Larsen volgde haar op voor deeltje 327 en Todd McFarlane opnieuw voor nummer 328. Vanaf nummer 329 was Erik Larsen geruime tijd de vaste potloodtekenaar.

De in 1964 geboren Doran tekende en tekent nog steeds een hele hoop andere covers en comics, waaronder de stripbiografie van Stan Lee, de bedenker van Spider-Man en ontzettend veel andere superhelden. Ook Spider-Man kwam nog af en toe op haar pad vanaf 2007 met bijdrages of covers aan lopende reeksen en minireeksen. Ze won voor haar werk tientallen prijzen.

Terug naar overzicht