Alice Matheson 4: Wie Is Morgan Skinner?

Tekenaar(s)
Federico Pietrobon
Scenarist(en)
Stéphane Betbeder
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
december 2017

Verboden vrucht

Beste lezer. Vandaag koken we een stoofpotje. Leg in een stevige pot een steenrijke seriemoordenares die bijklust als verpleegster om zo gemakkelijker aan slachtoffers te komen. Voeg er wat zombies bij. Hé, niet zuinig zijn! Er kunnen nooit zombies genoeg in. Maar neem er van het trage soort dat langzaam voortstrompelt zodat een gezonde mens nog gewoon kan rondwandelen in de stad. Voeg er vervolgens een flink scheut onderzoeksmysterie bij. En kruid nu goed af met wat flirterige doktersromantiek. Ja, neem maar de bus Grey's Anatomy. Een halfuurtje laten pruttelen en je hebt een portie Alice Matheson.

Hoe vreemd, lukraak of doelbewust de ingrediënten door chefkok Jean-Luc Istin ook mogen zijn, het resultaat smaakt. En het blijft smaken naar meer. Natuurlijk mag je er geen seconde rationeel bij nadenken, anders is de magie verbroken. Maar het bizarre geheel werkt wel. Vanaf dit deel riep Istin de hulp in van Stéphane Betbeder (Bunker, Deep, Orakel) als scenarist. Het valt ons nauwelijks op. Een goed teken.

Oh ja, het zal je niet verbazen dat Alice Matheson een conceptreeks is. De serie telt zes delen met per album een andere tekenaar. Deze zijn allemaal gepokt en gemazeld in een universeel verwisselbare realistische stijl. Voor dit deel is Federico Pietrobon aan de beurt die al samenwerkte met Betbeder aan het verrassende drieluik Deep. En dan weet je het. Ook nu is dit meer dan degelijk vakwerk. Uitgeverij Daedalus liet het voorbije jaar al vier delen op ons los. Daardoor hoeven wij, luie lezers, de vorige delen niet meer te herlezen om ons geheugen op te frissen.

Je hebt zo van die stripreeksen waarvoor ze de term "pulp" of "B-reeks" hebben voor uitgevonden. Vaak is het brol, maar af en toe zit er edelpulp tussen. Reeksjes waar je stiekem een boon voor hebt omdat ze net dat beetje extra hebben. Alice Matheson is zo'n stripreeks. Totaal van de pot gerukt, maar wel lekker! Wij zijn fan, maar zeg het niet verder, hé!

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Alice Matheson
Deel
4
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
drama
fantasy
thriller
Extra
deel 4 van zesdelige reeks